Spring til indhold

Realisme malerier

Her på siden finder du en række flotte naturalistiske og realisme malerier. Du finder bl.a. realisme oliemalerier fra vores talentfulde kunstner, Nina Winther. På trods af at realismen foregik i midten af 1800-tallet, er det absolut ikke gået af mode i moderne tid. De smukke realistiske malerier, minder os om en tid, hvor filtre og specialeffekter ikke var til. Her ser man det smukke i tingene, for dét de i virkeligheden er. Se evt. mange andre flotte malerier i inden for mixed media, pop art eller spin art. Hvis du udelukkende er til de klassiske malerier, så finder du dem alle nedenfor. 

Filter

Hvad er realisme?

Realismen er en kunstnerisk stilperiode, som specielt var populær i Europa i 1840-1870. Specielt i Frankrig blev realismen særdeles anvendt, som en opgørelse med de romantiske og idealistiske tendenser, som var forudgående for realismen.

I flere realismeværker er der fokus på de sociale lag som emne. Specielt før i tiden deltog kunstnere i samfundsdebatten ved at illustrere forskellen mellem de sociale lag. Mange af værkerne der illustrerede de lavere sociale klassere var meget barske, da døden og slid kom til udtryk i mange af værkerne.

Kendetegnene ved realisme

Realisme er først og fremmest kendetegnene ved, at værket afspejler noget realistisk. Kunstnere som maler med den realisme inspirerede stilart gengiver noget virkeligt, og omgivelserne som motivet reelt befinder sig i. Kunstneren skaber noget konkret i sit værk frem for noget abstrakt. Kunstnerne formår at fremstille sin realisme kunst på en realistisk måde, så værkerne fremstår troværdige for seeren der iagttager dem. Herved kan seeren også i flere sammenhænge selv med realisme malerier og andet kunst.

En anden ting som er meget kendetegnende ved realismen er, at stilarten er subjektiv for den enkelte kunstner. To kunstnere kan have hver sin forestilling om, hvad der lægges vægt på ved realisme kunst. Et godt eksempel kunne være et portræt maleri. Kunstnere vil have forskellige holdninger til hvilke ansigtstræk og udtryk, som er væsentlige for at skabe et realistisk portræt af en person.

Hvad er klassisk realisme?

Klassisk realisme er en kunstnerisk stilbevægelse, som var meget populær i slutningen af det 20. århundrede til det tidlige 21. århundrede. Stilbevægelsen er inspireret af både realismen og neoklassicismen. I klassiske realisme værker lægges der fra kunstnerens side stor vægt på dygtigheden i værket, men derudover skønheden af de portrætter som skabes.

Klassisk realisme er mærket af kærlighed til den verden kunstneren kan se omkring sig, og de mange traditioner som findes inden for vestlig kunst. Stilarten er æstetisk, da den foretrækker orden, ynde og harmoni, og den er realistisk, da den er baseret på kunstnerens observation. Kunstnere der maler klassisk realisme, foretrækker at tegne eller male deres subjekt mens de er til stede, og de undgår helst at tegne eller male efter et fotografi.

Forskellige størrelser af realisme malerier

Ligesom ved andre stilarter, fås der både store malerier og små malerier inden for realisme. De fås hos os helt nede i mål fra 27×22 cm og op til 90×120 cm. Ligeledes males der på forskellige typer af lærred, hvor vi bl.a. her hos Galeo har realisme malerier på træplader og normale lærreder. 

Realisme malerier males ofte er særligt talentfulde kunstnere, der både har sans for farvekombinationer og teknik. Dette kan i de fleste tilfælde også aflæses på prisen. Man vil ofte betale mere for realisme malerier af stor størrelse kontra andre stilarter med samme dimensioner.

Hvad er naturalisme?

Naturalisme er en undergenre til realismen. Kunstnere som laver naturalisme kunst ønsker at lave realistiske billeder i naturrige omgivelser. Det kan for eksempel være i en skov eller på en mark. Det som mange naturalisme malerier har tilfælles er motivet. Der laves mange realistiske landskabsmalerier inden for denne stilart.

Hvorfor købe realisme kunst?

Realisme kunst er ideelt for dig som imponeres over, hvordan realisme inspireret kunstnere kan genskabe personer og objekter på et lærred. Værker inden for denne stilart er også noget mange kan relatere til, da værkerne er tegnet eller malet på en person, naturen eller en hverdagssituation. Selvom mange seere vil kunne forstå, hvad der foregår på et realismeværk kontra abstrakte malerier, gør ikke værket mindre eksklusivt. Kunsten at kunne genskabe et subjekt eller objekt på papir, lærred eller skulptur bør anerkendes, da kunsten er svær og en længere proces. Realisme kunst formår netop at indramme gode historier, budskaber og fortællinger, som man ikke ønsker glemt.

Hvilket type realisme kunst bør du købe til dit hjem?

Realisme er en bred stilart, som har en masse grene inden for forskellige kunstneriske stilbevægelser.

Klassisk realistiske værker til hjemmet

Klassisk realisme kunst er godt i hjem, hvor man ønsker at give sit hjem ekstra ynde. Smukke portrætter i større rum kan skabe harmoni, og få rummet til at fremstå nydeligt. Klassisk realistiske værker fungerer godt i klassisk moderne hjem, da det giver hjemmet mere sjæl og karakter, der forudsætter skabelsen af ens egen personlige stil.

Naturalistiske værker til hjemmet

Naturalistiske værker kan få hjemmet til at føles varmere, og man bliver husket på, hvor smuk naturen er. Autentiske landskabsmalerier kan for mange være terapeutisk, da kunstnere bruger blide penselstrøg for at skabe harmoni og fredfyldthed. Selvom naturalistiske værker på mange måder føles rolige, så kan det også få hjemmet til at føles mere livligt.

JS Bin

Mål element på billedet

Mål et møbel eller andet interiør på billedet,
for at få det rigtige størrelsesforhold.
Klik med musen for at angive punkt 1 og punkt 2.