Spring til indhold

Pop art malerier

I pop art malerier, finder man et væld af forskellige referencer til samfundet. Vi har hver især forskellige forhold og tanker til disse referencer – nogle positive, andre negative. Dog er der fælles for alle referencer, at de kan vække følelser. Pop art kan til tider kombineret med andre stilarter, så som mixed media. Derudover finder man også ofte abstrakte elementer på malerierne. Man forbinder ofte pop art med motiver af kendte mennesker, men malerierne kan også udelukkende indeholde referencer til reklamer eller medier.

Filter

Alf Pedersen
90 cm x 120 cm
kr.13.500,00
Moderne pop art billeder

Skab det unikke hjem med popkunst

Den nordiske minimalistiske stil er i dag meget udbredt, især i norden, men i stigende grad i resten af verden. Mange værdsætter det stilrene design med rene linjer og nedtonede farver. Lige netop i den stilrene minimalistiske stil, passer popkunst særdeles godt. Det er forholdsvist nemt at opnå et stilrent design i hjemmet, men med et pop art maleri, bliver det hurtigt og nemt muligt, at skabe en helt unik oplevelse i hjemmet. Pop art har det det stilrene design, men tilkoblet nogle stærke farver, som virkelig skaber liv og stemning i den minimalistiske stil.

Hvad er pop art?

Pop art kaldes i flere sammenhænge også popkunst, men refereres til i daglig tale som pop art. Pop art er en bestemt type kunst, som var en revolutionerende kunstnerisk bevægelse væk fra abstrakt ekspressionisme som startede omkring 1946. Pop art blev for alvor populært og hyppigt brugt i 1960’erne, hvor det blev en stor verdensomspændende trend at forsøge sig med pop art. Den kunstneriske teknik er baseret på en figurativ tilgang til kunsten, med fokus på elementer fra massekulturen. Som navnet pop art indikerer, oplever man i takt med kunstarten en slags ”pop” følelse i farvesammensætningen. Der er altså et stort forbrug af stærke farver som spiller godt op mod hinanden.

Kendetegn ved pop art malerier

Pop art er overordnet kendt for sine direkte referencer til massesamfundet. Således også det som kaldes symbolverdenen, hvor f.eks. forskellige medier og reklamer indgår. Laurence Alloway som skabte begrebet pop art.

Historien bag pop art

Pop art startede som en stor trend bølge i midten af 1950’erne. Begrebet ”pop art”, blev for alvor skabt af kunstneren, Laurence Alloway. Han var en kunstkritiker fra England, som satte et begreb på pop art kulturen i 1956. Han var hermed også den første som brugte pop art på tryk. Dette skete i 1958. I 1970’erne oplevede hele verden at pop art var på sit højeste i popularitet. Pop art blev betegnet som en stor bevægelse indenfor moderne kunst.

Egner pop art malerier sig til hjemmet?

Som navnet hentyder, er pop art en sprudlende kunstform med store farver. Mange er derfor i tvivl om hvorvidt pop art egner sig til deres hjem. Kan hjemmet rumme så store farver? Hvordan spiller farverne sammen med resten af indretningen? Og hvordan spiller det sammen med den resterende kunst i hjemmet?

Man skal altid huske sin egen holdning i kunst. Der er aldrig et rigtigt eller forkert i kunstverdenen. Dog vælger mange netop pop art kunstværker til at give liv til hjemmet. De moderne pop art malerier skaber nemlig det udforskende og unikke touch til et hjem.

Popkunst malerier
JS Bin

Mål element på billedet

Mål et møbel eller andet interiør på billedet,
for at få det rigtige størrelsesforhold.
Klik med musen for at angive punkt 1 og punkt 2.