Spring til indhold

Mixed media art malerier

Kombinationer af forskellige elementer resulterer ofte i helt unikke og enestående værker. Malerier inden for mixed media, byder ofte på en moderne og frisk indgangsvinkel til kunst. Mixed media malerier kan til tider blande sig mellem forskellige stilarter, som f.eks. pop art og abstrakte malerier. Dette skyldes at mixed media kunst opstår, når flere elementer anvendes på lærredet. Et eksempel kan være anvendelse af både spraymaling og akrylmaling på samme maleri. Dog udelukker dette ikke andre stilarter. 

Filter

Annemette Hoier
60 cm x 60 cm
kr.4.700,00
Viktoria Allison
90 cm x 100 cm
kr.6.400,00
Alf Pedersen
90 cm x 120 cm
kr.13.500,00
Viktoria Allison
50 cm x 60 cm
kr.3.700,00
Viktoria Allison
50 cm x 60 cm
kr.3.700,00
Viktoria Allison
60 cm x 80 cm
kr.4.300,00

Hvad er mixed media art?

Mixed media art er en kunstform, hvor kunstneren bruger flere medier eller materialer i et værk. Det kan eksempelvis være collage kunst, hvor både aviser, magasiner og billede kombineres med maling og farver. Mixed media giver kunstnere mulighed for at udfolde kreativiteten, da der ingen regler er. Både ved anvendelse af malingstyper, så det ikke udelukkende at akrylmalerier eller oliemalerier, men derimod kombinationer. Ligeledes kan man også som kunstner benytte sig af alle slags materialer.

Kunstnere kan skabe værker som ved første øjekast ligner et stort kreativt rod, men hvis man som seer fordyber sig mere i dem, er det ren nydelse for øjnene. En karakteristisk ting ved mixed media art er, at det er en bæredygtig kunstform. Mange af materialerne har haft en anden funktion tidligere, og bliver genbrugt i værkerne.

Mixed medias historie

Mixed media art er ikke så gammel en kunstform. Picasso’s collage ”Still Life with Chair Caning” fra 1912 er var det første kunstværk, som blev anset som værende mixed media art i moderne tid. Værket består af papir, klæder, maling og reb. Formålet med værket var at skabe en 3D-lignende effekt, når man som seer iagttog det. Mixed Media blev mere kendt i løbet af det 20. århundrede, og specielt stilperioderne kubisme og dadaisme bidrog til udbredelsen.

Inspiration fra Kubisme

Kubismen opstod i 1908 i Europa. Kunstnere som Pablo Picasso og Georges Braque fik idéen om, at objekter beskrives bedre, hvis det vises fra flere sider på en gang. Det tredimensionelle rum ophæves, og der fokuseres mere på at beskrive motivet frem for det naturalistiske udtryk. Mange kubisme inspirerede værker er derfor også meget abstrakte, hvilket går igen i mixed media art.

Inspiration fra Dadaisme

Dadaisme som også kaldes Dada var aktuel fra 1916-1924. Bevægelsen bag Dada ønskede at gøre op med herskende autoriteter. Stilen kom til udtryk gennem kunstformen collager. Mange kunstnere tog udgangspunkt i allerede eksisterende kunst, og skabte deres egne kunstværker ud fra dette.

Nutidens Mixed media art

Mixed media art som kunstform bruges også i dag af mange kunstnere. Nogle kunstnere laver flotte collager af gamle aviser og plakater. Andre kunstnere gør det, da materiale er nemme og billige at få fat på, så de hurtigt kan udfolde deres kreativitet. Nogle helt tredje bruger mixed media til at gøre opmærksomme på noget bestemt i samfundet. Det kan være brugt tøj eller gamle plastikposer, der skal minde folk om at leve mere bæredygtigt.

Dog er de mest anvendte mixed media kombination ved brug af forskellige malingstyper. Dette er både gældende for store malerier og små malerier

Hvorfor købe mixed media art?

Mixed media malerier er til dig der ønsker noget anderledes. Denne typer værker har ofte flere fortællinger i billedet. Hver gang du observerer værket, vil du opdage en ny lille kreativ detalje, som du ikke havde set hidtil. Du vil opleve at meget af det mixed media kunst du finder, er ikoner, steder eller kultur du allerede kender i forvejen, men hvor kunstneren har skabt sin egen version af det du kendte til. Et mixed media maleri dit hjem gør op med den allerede kendte tilværelse og giver et friskt pust. Værket vil være en ny og anderledes tilføjelse i din indretning.

Hvilket mixed media art værk skal du vælge?

Det er meget forskelligt fra person til person hvad man foretrækker. Der findes overordnede fire former for mixed media. Læs mere om de fire mixed media former nedenfor:

Collage billedkunst

Collager er en masse elementer blandet, som skaber et overordnet tema. Det er ofte en blanding af avis- og magasinudriv kombineret med maling og andet du finder en kunstners atelier.

Collager rammer et meget bredt segment, da værker kan variere i størrelse og materialer. Kunstformen er også bæredygtig, da størstedelen af materialerne tidligere har haft en anden funktion. Hvis du er glad for popkultur eller historie kan et collage kunst anbefales. Mange collageværker rummer alt fra avisudriv af en historisk begivenhed til en plakatudsnit fra dit favoritband.

Assemblage kunst

Assemblage kunst minder på mange måder om collage kunst. Værkerne er sammensat af mange forskellige materialer og genstande. Kunstneren anvender dog større genstande for at skabe en tredimensionel karakter i værket. Et assemblage inspireret værk er for dig, der gerne vil have et mixed media maleri, der er mere fysisk tilstede i rummet. Værket skal ikke blot hænge på væggen, men fremstå tydeligere i det rum det placeres i.

Readymade kunst

Readymade værker er som det ligger i navnet ”værker der allerede er lavet”. Kunstneren giver et objekt en vis betydning, og det bliver i den sammenhæng et kunstværk. Kunstneren sætter oftest sit eget præg på objektet. Det kan være ved, at der males på objektet eller, at man tilføjer et helt nyt objekt, så det opnår status som mixed media art.

Du kan finde readymade værker interessant, hvis der anvendes produkter, som du i forvejen har interesse for. Det kan også være, at du trænger til noget sjovt og anderledes i dit hjem, hvor dine gæster vil se sig om en ekstra gang, for at forstå betydningen af værket.

Altered book kunst

Altered books er kunstværker, hvor kunstneren har bearbejder en bog, så den opnår en helt ny udtryksform. Kunstneren kan beskære bogens sider således, at de udformer en bestemt figur. Bogen kan også være dekoreret på en ny og kreativ måde. Hvis du er glad for bøger og ønsker en lidt anderledes en af slagsen, som du kan vise familie og ven, bør du overveje en altered book.

JS Bin

Mål element på billedet

Mål et møbel eller andet interiør på billedet,
for at få det rigtige størrelsesforhold.
Klik med musen for at angive punkt 1 og punkt 2.