Spring til indhold

Collage kunst

Hvad er collage kunst

Collage kunst er kort sagt en samling af elementer fra samfundet, som sammenkobles til et samlet udtryk i maleriet. I collage kunst bruges der i høj grad mixed media, for at skabe det bedste resultat. Ofte bruges der alt fra graffiti på lærred, til nedrevne plakater fra storbyer. Collage kunst kan nemlig sagtens bestå af små elementer fra plakater der eksempelvis kunne være reklamer for koncerter, store brands eller lignende. Collage kunst adskiller sig fra en traditionel fotocollage ved ofte at være mere rodet, men proppet med flotte farver og figurer, hvor der traditionelt set er et overordnet tema i maleriet. Collage kunst ses også ofte som en form for oprør i samfundet, og har ofte samfundsmæssige holdninger gemt i sig.

 

Hvordan laver man collage kunst?

Det fede ved collage kunst, og malerier generelt, er, at der simpelthen ikke er en rigtig og forkert måde at gøre det på. Forskellige metoder og teknikker kan fungere lige godt, eller lige dårligt, afhængig af beskuerens holdning. Dog forsøge de fleste collage kunstnere at fylde lag efter lag på, således baggrunden på lærredet ikke kan ses. Dette giver også en mere unik overflade, med struktur i.

 

Collage kunst til salg

Hos Galeo finder du et bredt udvalg af collage kunst, i enhver størrelse. Der er smæk på farverne og budskaberne står helt klart, når vores samarbejdende kunstnere kaster sig i sving med collage kunst.

JS Bin

Mål element på billedet

Mål et møbel eller andet interiør på billedet,
for at få det rigtige størrelsesforhold.
Klik med musen for at angive punkt 1 og punkt 2.