Abstrakte malerier

Kreativiteten får frit spil inden for den abstrakte stilart, hvor kun fantasien sætter grænser. Derfor er der også stor variationer af motiver og malerstil, når det kommer til malerierne fra forskellige kunstnere, som maler abstrakt kunst. Meget forskelligt fra klassiske stilarter, som realisme og naturalisme. Nedenfor finder du en række flotte malerier fra danske kunstnere med en passion for abstrakt kunst.

Filter

Jakob Greibe
100 cm x 160 cm
DKK9.800,00
Jakob Greibe
100 cm x 120 cm
DKK8.500,00
Lone Reedtz Vestergaard
70 cm x 90 cm
DKK4.900,00
Lone Reedtz Vestergaard
70 cm x 90 cm
DKK4.900,00
Lone Reedtz Vestergaard
140 cm x 100 cm
DKK9.000,00
Lone Reedtz Vestergaard
100 cm x 90 cm
DKK5.900,00
Lone Reedtz Vestergaard
70 cm x 90 cm
DKK4.900,00
Annemette Hoier
80 cm x 60 cm
DKK5.500,00
Annemette Hoier
120 cm x 60 cm
DKK8.500,00
Art by Jacob
150 cm x 150 cm
DKK9.750,00
Kurt Ejvind Nielsen
38 cm x 61 cm
DKK3.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
61 cm x 61 cm
DKK4.000,00
Søren Tue
100 cm x 120 cm
DKK6.000,00
Søren Tue
100 cm x 100 cm
DKK5.500,00
Kurt Ejvind Nielsen
100 cm x 100 cm
DKK10.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
100 cm x 100 cm
DKK8.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
100 cm x 100 cm
DKK10.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
100 cm x 100 cm
DKK10.000,00
Art by Jacob
100 cm x 100 cm
DKK5.250,00
Kurt Ejvind Nielsen
120 cm x 140 cm
DKK12.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
55 cm x 45 cm
DKK4.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
146 cm x 130 cm
DKK12.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
100 cm x 130 cm
DKK10.000,00
Kurt Ejvind Nielsen
120 cm x 140 cm
DKK12.000,00
Abstrakte malerier til salg

Abstrakte malerier til salg

Hos Galeo har vi en lang række kunstnere som maler i den abstrakte stilart, og som virkelig er dygtige til netop dette. Det betyder at der løbende vil komme flere abstrakte malerier til salg, i takt med at vores kunstnere maler nye værker.  
Hvis du finder et abstrakt maleri som ville passe til dit hjem, men størrelsen ikke lige passer på væggen i stuen, så tag et kig på kunstnerens personlige kunstnerside, og se om der er lignende værker i den størrelse du skal bruge. 

Hvad er abstrakt kunst?

Abstrakt kunst er populært, men hvad er det egentligt helt konkret? Som udgangspunkt kan man om abstrakt kunst sige, at det ikke forestiller noget specifikt. Det er dermed nonfigurativt, da det ikke er meningen det skal forestille genkendelige figurer, motiver eller genstande. Tværtimod er abstrakt kunst en stilart, hvor kreativiteten får fuldstændigt frit spil. Der er ingen regler, ingen rigtig eller forkert fremgangsmåde. Derfor er det nok også den mest populære stilart, da der er et hav af muligheder for et personligt udtryk, uden regler eller retningslinjer.

Bredt udvalg af abstrakte malerier i forskellige størrelser

Vores kunstnere maler abstrakte malerier i alle størrelser, således du har mulighed for at udsmykke din væg med et flot abstrakt værk, uanset størrelsen på din væg. De store abstrakte malerier egner sig ofte til de store rum, som stuen eller måske soveværelset, hvor rummet virkelig kan bære et stort kunstværk. Et småt abstrakt maleri egner sig derimod ofte til badeværelset eller et mindre værelse.

Abstrakt kunst maleri på lærred

Størstedelen af vores kunstnere vælger af male deres abstrakte malerier på lærred, da det medfører en række fordele sammenlignet med andre typer af baggrunde. Et normalt bomuldslærred er både lettere at indkøbe, men er efter manges mening også det flotteste at male på. Når man maler et abstrakt kunst maleri på lærred, er det vigtigt at kunne lade farverne få frit spil uden af blive begrænset af det man maler på. Dog skal det siget af nogle vælger at anvende masonitplader i stedet for at male deres abstrakte kunst malerier på lærred. Dette skyldes flere forskellige ting. En masonitplade giver bl.a. et andet udtryk end det klassiske bomuldslærred. 

Det ene er ikke mere rigtigt end det andet – det er udelukkende en præference-ting. Vores kunstner, Kurt Ejvind Nielsen, maler f.eks. både sine abstrakte kunst malerier på lærred og masoniplader. 

Humørskabende kunst

Et kunstværk kan både have bestemte udtryk med genkendelige former eller objekter, som leder observatøren mod et bestemt budskab, men kan altså også være abstrakt og meget op til fortolkning af den enkelte. Derfor kan man om abstrakt kunst med rette sige, at det er humørskabende kunst. Man udfordrer sin kreativitet ved at se på abstrakte malerier, som ikke decideret forestiller noget. Samtidig kan det abstrakte maleri være med til at styre humøret på den som observerer kunstværket.

Eksempelvis kan et abstrakt maleri være fyldt med sprudlende glade farver, som kan være med til at løfte humøret i rummet. Modsat kan maleriet også have meget nedtonede farver, som dermed kan være med til at skabe en mere overvejende og betænkelig stemning i rummet. Det er individuelt hvad man er til, vi anbefaler derfor at kigge vores side med abstrakt kunst igennem, og prøve at indsætte flere af malerierne i hjemmet og dermed finde det udtryk som der ønskes i hjemmet.

Abstrakte kunstmalerier på lærred

Ingen regler

Abstrakte malerier males i alverdens farver. Der er ingen regler for, om værket skal males med bestemte farver, eller hvor mange farver der bør indgå. Det er helt op til kunstneren selv, hvordan resultatet skal være på lærredet.

Mange kunstnere foretrækker at lave malerier med farver som skildrer sig ud, som seeren vil lægge mærke til. Andre kunstnere har mindre fokus på farverne, men er mere opmærksom på, at motiverne og strukturen i værket er det som lægges mærke til. Der er ingen opskrift på, hvordan et abstrakt maleri skal fremstå, stort som lille.

Abstrakt maleri af kvinde

Hvordan maler man abstrakte malerier?

I kunstens verden er der som udgangspunkt ingen regler eller fastlagte metoder som er rigtige eller forkerter. Dog, når man skal male et abstrakt maleri, kan man med fordel tage højde for følgende:
 • Sørg for at hele lærredet er dækket af maling i en flot baggrundsfarve, eller flere kombinerede farver. 
 • Overvej hvilket udtryk du ønsker i værket.
 • Overvej en farvepallette du ønsker at udtrykke i det abstrakte maleri
 • Vær ikke bange for at male over, brug gerne mange lag, indtil du føler det rigtige budskab udtrykkes på lærredet. 
 

Typer af abstrakt kunst

For at forsøge at kategorisere abstrakt kunst, således man kan indramme disse i stilarter som minder om hinanden, er der sat ord på forskellige typer af abstrakt kunst. Man kan snakke om disse som tendenser der minder om hinanden.

De mest populære bevægelser fra den abstrakte kunst er listet op nedenfor:

 • Abstrakt ekspressionisme
  Denne form for abstrakt kunst kaldes i daglig tale også The New York School og den var for alvor stor i Amerika efter 2. verdenskrig. Man kan som kendetegn snakke om at denne kunstform er et forsøg fra kunstneren til at formidle sine personlige følelser og oplevelser igennem kunsten.

 • Lyrisk abstraktion
  Dette udkast fra den abstrakte kunst har rødder i Frankrig og tager inspiration fra Amerika. Kunstformen kendetegnes ved det spontane og ekspressive udtryk. Kunstformen minder meget om generel abstrakt kunst, og kendetegnes overordnet ved at være en modsætning til konkret kunst.

 • Tachisme
  Dette er endnu en fransk stil af det abstrakte kunstområde, som primært havde sin storhedstid i 1940-1950. Stilarten lægger sig tæt op af abstrakt ekspressionisme.

 • Informel kunst
  Informel kunst, også kaldet informalism, beskriver en bevægelse af den abstrakte udtryksform som har sine rødder i Frankrig, og startede under 2. verdenskrig.

 • Action painting
  Action painting er en maleteknik som har rødder i Amerika, og hører under abstrakt ekspressionisme. Kunstformen er kendetegnet ved at malingen bliver slynget, kastet og sprøjtet på lærredet, på mange forskellige måder. Der anvendes ofte store pensler, og som navnet indebærer, er der fart på når et værk indenfor denne kategori skabes.

Abstrakte farver i hjemmet

Farverige malerier kan bidrage med noget unikt i hjemmet. Ligeledes kan malerier med stærke farver skille sig ud fra den hvide væg, som det kunne hænge på. Et abstrakt værk kan bidrage til en bestemt stemning i et rum. Malerier med grønne nuancer og blå malerier, kan skabe mere ro i rummet det hænger i. Til gengæld kan gule malerier og røde malerier give mere varme tage mere blikfang. 

Farvers betydning er meget subjektivt, og man kan kombinere farver på mange forskellige måder. Det afhænger for mange også af, hvilket inventar man allerede har i et rum i forvejen. Det kan være man ønsker et stort abstrakt maleri til stuen, som komplementerer familiens hjørnesofa og tilhørende stuebord. For andre vil man gerne give sin entre et kraftigt udtryk ved at placere et stærkt maleri, som besøgende vil møde, når de træder ind i hjemmet.

Kunst der taler til fantasien

I et kreativt miljø vælger mange at hænge abstrakt kunst af den ene eller anden variant. Dette skyldes at den abstrakte kunst lægger op til fortolkning og kreativitet hos den som ser på kunsten. Hvis man i et kreativt miljø får serveret udtrykket igennem genkendelige genstande, vil kreativiteten automatisk falde. Netop denne type maleri er nemlig genial til at udforme sin fantasi og fremhæve kreativiteten som skaber det helt personlige udtryk ud fra maleriet. Dette udtryk er således forskellig efter hvem som kigger på maleriet, hvilket er det som gør abstrakt kunst helt magisk. Det er nemlig op til fortolkning.

Budskaber i abstrakte værker

Selvom abstrakte værker i de fleste sammenhænge ikke forestiller noget, så kan kunsterne bag sagtens have haft en bagtanke med værker. Kunstnere kan bruge stærke eller nedtonede farver, materialer og motiver for at skabe bestemte stemninger eller give værket energi.

Det er for det meste op til seeren at fortolke, hvilke tanker kunstneren havde, da vedkommende gik til lærredet. Noget af det smukke ved abstrakte værker et netop, at det er op til den enkelte seer at fortolke på det. Det er også forskelligt fra seer til seer, hvad man lægger mærke til i værket. Nogen vil beundre de smukke farvekombinationer, andre vil lægge mærke til de små kække detaljer, som de forskellige motiver vil have.

Der behøver ikke være den større tanke bag alle værker fra kunstnernes side. I mange sammenhænge går kunstnerne til lærredet og arbejder ud fra, hvad der kunne være smukt og giver mening i momentet.

Tidløse værker

Et abstrakt værker forestiller som nævnt sjældent noget, de forholder sig ikke til noget. Det gør at det abstrakte hverken er aktuelt eller går af mode – det er tidløst. Man kan have abstrakte malerier i mange år, og de kan løbende tilpasses den udskiftende indretning i hjemmet.

Flere lag giver et stærkere udtryk

Mange kunstnere der beskæftiger sig med abstrakte værker, foretrækker at give lærrederne flere lag farve. Det giver værket et stærkere udtryk, da det gør at værket kommer længere ud fra væggen. Når seeren iagttager værket, skal flere af sanserne komme i spil. Vedkommende skal føle det ved både at se på det og mærke det.

Lagene på de små malerier og store malerier laves med forskellige materialer. Både akrylmaling, spray, posca tusser kan være i spil på de abstrakte værker. Spray og akrylmaling er gode til at komplementere hinanden. Sprayen kan fungere som bagrung, hvor akrylmalingen anvendes til at lave mønsteret eller motivet. Posca tusser kan anvendes til at tegne motiver og mønstre op, således det skildre sig ud fra en eventuel spraymalet baggrund. Mange andre materiale kan også indgå i abstrakte værker, og de kan anvendes i forskellige sammenhænge. Derfor kan mange abstrakte værker også kategoriseres som mixed media malerier. Der kan også anvendes forskellige malingstyper inden for den abstrakte stilart. Eftersom abstrakt kunst er forholdsvis nyt, sammenlignet med andre stilarter, er der her normalt både at lave abstrakte akrylmalerier og oliemalerier.

JS Bin

Mål element på billedet

Mål et møbel eller andet interiør på billedet,
for at få det rigtige størrelsesforhold.
Klik med musen for at angive punkt 1 og punkt 2.