Spring til indhold

Kreative efterskoler

Forbind dit kreative sind med et år på Efterskole

Har du nogensinde stået med en pensel i hånden, forsvundet ind i en tegning eller skabt noget med dine hænder, hvorefter du kigger på klokken og ser at der er gået flere timer?
Så er du en af de heldige som er fanget af den kreative verden, hvor man bliver fanget af sit eget arbejde og forsvinder fra tid og sted.

Er du et ungt og kreativt sind, som ønsker at fordybe dig mere i kunst og har ikke alderen til at starte på en videregående uddannelse.
Så har du muligheden for at teste, øve og afprøve dine færdigheder hen over et år der kombineres med skole.
Flere og flere efterskoler har set at mange unge mennesker ønsker at udfolde sig kreativt gennem kunst og håndværk, og derfor vokser antallet af linjer.

Udforsk forskellige former for kunst

Ønsker du at teste dig selv og finde ud af hvor dit kreative sind bære dig hen af, så er der rig mulighed for at udfolde dig i alle former for kunstgenre. Kunstefterskolerne i Danmark tilbyder nemlig rigtig mange forskellige kunstformer. Her kan man prøve sig selv af med at male, tegne lave keramik, design både i hånden og på computer.
Hvis du er fuld af ideer og har kreative hænder kan du for eksempel prøve kræfter med teknikker og materialer indenfor: Keramik, Beton, Tekstil, Grafik, Maleri, Tegning, Redesign eller tegning.
Hvis man derfor ikke ved, hvor man gerne vil bære sine kreative egenskaber hen, er der god bund for at få lov til at afprøve det hele.
Derimod hvis man allerede er fastbesluttet om at skulle forbedre sig i en af de forskellige kunstarter, så er muligheden for at koncentrere sig om den kunstart også meget mulig.

Hvorfor kunstefterskole?

Fordelene ved at tage et år på efterskole med kunst som linje, er at man får lov til at udvikle sig kreativt. Ikke mindst udvikler du din kunst, men samtidig får du et år, hvor du får venner for livet og oplevelser du ikke havde den fjerneste fantasi om ville ske.
Et år hvor man både får lov til at udvikle sig personligt, fagligt og ikke mindst også kunstnerisk.

I Danmark findes der 68 efterskoler, som har en kunstlinje hvor det primære fag udover de skolerelaterede fag er kunst og den kreative del.
Du kan finde alle efterskolerne her, hvor du kan se hvor de ligger geografisk og hvad de eller tilbyder af andre former for valgfag og anden form for information.

JS Bin

Mål element på billedet

Mål et møbel eller andet interiør på billedet,
for at få det rigtige størrelsesforhold.
Klik med musen for at angive punkt 1 og punkt 2.