Spring til indhold
billede-af-Helene-Henriksen

Helene Veber Bak Henriksen

Uddannelse: Cand. mag. i kunsthistorie

Mail: [email protected]

Tlf: 60 48 30 75

Om Helene

I 2021 fik Helene Henriksen sin titel som cand. mag. i Kunsthistorie ved Aarhus Universitet. Både i løbet af sin uddannelse samt efterfølgende har hun bl.a. skrevet flere fagtekster indenfor sit felt. 

Heri stræber hun altid efter en sådan sammensætning, at helheden forekommer forholdsvis let forståelig for så mange som muligt samtidig med, at der bibeholdes et stærkt, fagligt indhold. Hun kan godt lide at dele ud af sin kunsthistoriske viden f.eks. også på udlandsrejser med sin familie, hvor hun ofte planlægger turen rundt på det pågældende kunstmuseum.

IMG_0382 (1)
IMG_3290 (1)

Derfor kunsthistorie

Grunden til, at Helene valgte at uddanne sig i kunsthistorie, skyldes bl.a. hendes store interesse for historie, da et kunstværk ofte spejler den samtid, det er lavet i. Hun finder det fascinerende, hvordan mennesker i løbet af så mange år har anvendt kunsten som medie til at udtrykke sig, videreformidle budskaber og skildre historiske begivenheder før fotografiets opfindelse.

Kreativitet

Helene kommer fra en kreativ familie og har dermed altid selv tegnet og malet. Tilbage i 2013 lavede hun f.eks. en parafrase af Leonardo da Vincis Mona Lisa, som på en fin måde visualiserer sammenspillet mellem hendes passion for historiske malerier og hendes egne kunstneriske evner. Helene besidder således en stor glæde for kunst på flere parametre.

Mona Lisa anno nutiden (1)
JS Bin

Mål element på billedet

Mål et møbel eller andet interiør på billedet,
for at få det rigtige størrelsesforhold.
Klik med musen for at angive punkt 1 og punkt 2.