Spring til indhold

Abstrakte malerier

Kreativiteten får frit spil inden for den abstrakte stilart, hvor kun fantasien sætter grænser. Derfor er der også store variationer af motiver og malerstil, når det kommer til værker fra vores kunstnere, som maler abstrakt kunst. Meget forskelligt fra klassiske stilarter, som realisme og naturalisme. Nedenfor finder du både små- og store malerier fra danske kunstnere med en passion for abstrakt kunst.

Filter

Abstrakte malerier til salg

Humørskabende kunst

Et kunstværk kan både have bestemte udtryk med genkendelige former eller objekter, som leder observatøren mod et bestemt budskab, men kan ligeledes også være mere udefinerbart og meget op til fortolkning af den enkelte beskuer. Derfor kan man om det abstrakte med rette sige, at det er humørskabende kunst. Man udfordrer sin kreativitet, på helt andre måder end man er vant til. Ligeledes kan regelmæssig eksponering være med til at påvirke humøret.

Eksempelvis kan et abstrakt maleri være fyldt med sprudlende glade farver, som kan være med til at løfte humøret i rummet. Modsat kan maleriet også have meget nedtonede farver, som dermed kan være med til at skabe en mere overvejende og betænkelig stemning i rummet. Det er individuelt hvad man er til, vi anbefaler derfor at kigge vores side igennem, og prøve at indsætte flere af malerierne i hjemmet og dermed finde det udtryk som der ønskes i hjemmet.

Abstrakt kunstmaleri på lærred

Størstedelen af vores kunstnere vælger af male deres abstrakte malerier på lærred, da det medfører en række fordele sammenlignet med andre typer af baggrunde. Et normalt bomuldslærred er både lettere at indkøbe, men er efter manges mening også det flotteste at male på. Når man maler denne type kunst på lærred, er det vigtigt at kunne lade farverne få frit spil uden af blive begrænset af det man maler på. Dog skal det siges af nogle vælger at anvende masonitplader i stedet for at anvende lærredet. Dette skyldes flere forskellige ting. En masonitplade giver bl.a. et andet udtryk end det klassiske bomuldslærred. 

Det ene er ikke mere rigtigt end det andet – det er udelukkende en præference-ting. Vores kunstner, Kurt Ejvind Nielsen, maler f.eks. både sine værker på lærred og masonitplader. 

Hvordan maler man abstrakte malerier?

I kunstens verden er der som udgangspunkt ingen regler eller fastlagte metoder som er rigtige eller forkerte. Dog er det visse ting, man bør være opmærksom på.
  • Sørg for at hele lærredet er dækket af maling i en flot baggrundsfarve, eller flere kombinerede farver. 
  • Overvej hvilket udtryk du ønsker i værket.
  • Overvej en farvepallette du ønsker at udtrykke i det abstrakte maleri
  • Vær ikke bange for at male over, brug gerne mange lag, indtil du føler det rigtige budskab udtrykkes på lærredet. 
 

Abstrakte farver i hjemmet

Farverige malerier kan bidrage med noget unikt i hjemmet. Ligeledes kan malerier med stærke farver skille sig ud fra den hvide væg, som det kunne hænge på. Et abstrakt værk kan bidrage til en bestemt stemning i et rum. 

Farvers betydning er meget subjektivt, og man kan kombinere farver på mange forskellige måder. Det afhænger for mange også af, hvilket inventar man allerede har i et rum i forvejen. Det kan være man ønsker et værk på 180×100 cm, som komplementerer familiens hjørnesofa og tilhørende stuebord. For andre vil man gerne give sin entre et kraftigt udtryk ved at placere et stærkt maleri, som besøgende vil møde, når de træder ind i hjemmet.

Abstrakt maleri af kvinde

Kunst der taler til fantasien

I et kreativt miljø vælger mange at hænge abstrakt malerier op af den ene eller anden variant. Dette skyldes at værkerne med de manglende motiver lægger op til fortolkning og kreativitet hos den som ser på kunsten. Hvis man i et kreativt miljø får serveret udtrykket igennem genkendelige genstande, vil kreativiteten automatisk falde. Netop denne type maleri er nemlig genial til at udforme sin fantasi og fremhæve kreativiteten som skaber det helt personlige udtryk ud fra maleriet. Dette udtryk er således forskelligt alt efter hvem som kigger på værket. Det er en unik egenskab ved denne moderne stilart. 

Budskaber i abstrakte værker

Selvom abstrakte malerier i de fleste sammenhænge ikke forestiller noget, så kan kunsterne bag sagtens have haft en bagtanke med værker. Kunstnere kan bruge stærke eller nedtonede farver, materialer og motiver for at skabe bestemte stemninger eller give værket energi.

Det er for det meste op til seeren at fortolke, hvilke tanker kunstneren havde, da vedkommende gik til lærredet. Noget af det smukke ved disse værker et netop, at det er op til den enkelte seer at fortolke på det. Det er også forskelligt fra seer til seer, hvad man lægger mærke til i værket. Nogen vil beundre de smukke farvekombinationer, andre vil lægge mærke til de små kække detaljer, som de forskellige motiver vil have.

Der behøver ikke være den større tanke bag alle værker fra kunstnernes side. I mange sammenhænge går kunstnerne til lærredet og arbejder ud fra, hvad der kunne være smukt og giver mening i momentet.

Abstrakte malerier til salg

Hos Galeo har vi en lang række kunstnere som maler inden for denne stilart. De maler enten på fuld- eller deltid, hvilket betyder at der løbende vil komme flere abstrakte malerier til salg på siden, i takt med at vores kunstnere maler nye værker. Hvis du finder et abstrakt maleri, som ville passe til dit hjem, men størrelsen ikke lige passer på væggen i stuen, så tag et kig på kunstnerens personlige kunstnerside, og se om der er lignende værker i den størrelse du skal bruge.